söndag 23 juni 2013

Ljuvliga midsommar!

Så har då årets längsta dag passerat och vi vänder mot mörkare tider.... Hu' så dystert det låter! tur det inte går så fort i alla fall, hösten brukar ju faktiskt vara lång och ganska så skön, men innan dess väntar större delen av sommaren.

Det här är nog det bästa med trädgården just nu:
                           
Små söta jordgubbar! Massor av dem! Vi åt jordgubbar både fredag, lördag och idag räckte det fortfarande till att göra tårta! Mitt jordgubbsland är ju inte så stort, så jag är så nöjd. 
Se bara så nöjd mor var på midsommarafton med jordgubbsskörden!
                           

En annan som var nöjd med tillvaron under helgen var Smulan! Hon iakttog oss från gungstolen under middagen och tycktes vara nöjd med att det var långledigt. 
   
Maya verkade också tycka att det var skönt, men till henne dög minsann inte en hård gungstol utan hon njöt i fulla drag av sängens mjuka täcke. Kanske var det extra skönt då fönstret var öppet och utanför hördes svalornas skräna innan de flög in i sina bon med dagens fångst.
                                  
Naturligtvis kom även Liam med familj för att avnjuta ett dygn av landets ro och lugn. En promenad för att titta på kossorna blev det även denna gång:
                                  
Se bara så fint de har radat upp sig för att hälsa välkommen på bästa sätt! Väluppfostrade kossor som visar landets begivenheter från sin bästa sida. Som stadsbo så måste ju barnbarnet få uppleva allt som hör landet till och kossorna är tack och lov inte helt utrotade i vår lilla by! Tack för det, familjen K! Som den äldre generationen brukade säga: förr fanns det minsann mjölkkor i var och varannan gård, men nu är de färre och färre... I vår lilla by finns det i alla fall på två gårdar, närmast är dock familjen K. 
                                  
Liam fick för första gången vara med och plocka jordgubbar! Gott var det, även om han vid första åsynen var aningen misstänksam: var det möjligtvis en konstig liten tomat som de där som farmor brukar ge mig?? Efter att ha smakat ordentligt ett par gånger så började han själv att plocka ur det durkslag som vi plockade i.. Flera ljudliga "mmmmm" hördes!

Väl inne skulle man ju göra något roligt, för det där regnet behagade ju besöka vår lilla by just under midsommardagen. Vad är bättre då att göra än att plocka fram såpbubblor? Farfar P är en riktig höjdare på att blåsa såpbubblor och Liam såg storögt på! Vad han kan, den där farfar P! Liam själv har inte riktigt förstått att man blåser utåt utan han försöker glatt med öppen mun "pussa" på såpbubblehållaren... 
                                  

Naturligtvis fick lillplutten sova med oss och hör och häpna! Han sov till 08:20! Fast han somnade så gott vid 19! Duktig ponke! När man sover så länge och gott så kan man vara så här charmig när man äter frukost! Ansiktet fullt av danonino och smörgås! Frågar farmor snällt om hon kan få ett leende så nickar han snällt och så ler han så här sött:
       

       

Vi hade ju också turen att få riktigt storfrämmande idag! Jag hann bara få en snabb glimt av dem eftersom jag var chaufför för den ena lilla familjen som skulle hem. Här syns i alla fall en mycket stolt farfar med sin lille Kevin! Se bara så himla söt han är, den lille knodden!   
                                        
Dagen till ära hade han på sig sin lilla body med texten "I love my grandad!" 
                                        
Nu laddar vi för en ny vecka, jobb hela veckan med många nya utmaningar! Semester är det först om fyra veckor, så det är bara att kämpa på. Hoppas på sol, det gör allt lite lättare!
Önskar alla en skön vecka! Take care!
     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar