måndag 14 april 2014

Livets alla turer och kära mors födelsedag!

Idag har varit en dag med många turer. Flygtur till Malmö, busstur till och från flygplatsen, sedan turer på arbetet med medlemsmöte, samarbete med goa kollegor och så återigen tillbaka till flygplatsen för retur till Bromma. Så många olika turer man kan hinna på en och samma dag....
Dessutom trädgårdstur i hjärnan när jag passerade ett av de största magnoliaträd jag någonsin sett i en vanlig villaträdgård. Grön av avund hann jag bli, när jag tänker på mitt lilla träd/buske där hemma i gränslandet mellan zon III/IV, innan det var dags att fara vidare och ha nästa "hjärntur" i samtal på jobbet.  Jobbet som ibland bjuder på pendlingstur mellan hopp och förtvivlan om att allt ska bli bättre. Skolan står ju högt upp på dagordningen och många ger uttryck för att vara specialister! Dock är det få som lyssnar på de som kan yrket, dvs lärarna, de som utgör professionen. Tänker ibland, i mitt stilla sinne, att det vore ju lustigt om man ifrågasatte läkarna på samma sätt som man gör med lärarna, dvs: jag har ju varit sjuk, så jag vet hur det är! Eller hur? För alla har ju gått i skolan, så alla vet hur det är. Vad man inte tar med i beräkningen är att man gick i skolan som BARN och de upplevelser man hade var utifrån ett barns perspektiv. Vet inte hur många gånger jag har fått försvara en rättning eller ett betyg för att en förälder har gjort bedömningen att det var "bra"...

Men, men, nu är det här ju en blogg om livet i allmänhet, inte en gnällspalt för mitt yrkesliv! Så då kan jag väl ändå skriva om något annat "roligt" istället?
För en stund sedan satt jag på Malmö Airport och lyssnade till en dam som försöker beställa andra smörgåsar än de Espresso House har att erbjuda. Fem gånger har kvinnan i kassan berättat att de har bara detta utbud, de gör inga andra smörgåsar och att hon kan värma alla smörgåsar som syns i disken. Trots det så frågar kunden om hon inte har någon annan smörgås.... Beundrade kvinnans tålamod! Kundens idoga frågande efter annan smörgås verkade inte bero på språkförbistring, då hon pratade felfri svenska/skånska, utan hon verkar helt enkelt inte lyssna. Hela samtalet gör att jag nästan brister ut i skratt när kunden till slut utropar: "aha, du har bara de här smörgåsarna! Men du kan värma dem om jag vill???"  Sååå skönt att få lyssna på en situation där någon kan lära mig hur viktigt det är med tålamod! Den här situationen bevisar ju så tydligt att man lär så länge man lever! :)

Idag är inte bara en dag med många av livets alla turer utan det är även min kära mors födelsedag! Min mor som har lärt mig att bli en självständig kvinna, att kvinnor ex kan byta däck på bilen utan hjälp, hon som övningskörde med mig (med vänsterhanden hårt knuten runt handbromsen) och att bullar bakas bäst tidigt på morgonen (även om jag har tullat lite på den regeln) bland mycket annat!
Så än en gång vill jag gratta min kära mor, min sons mormor och mitt barnbarns gammelmormor!
                                          Grattis på din dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar