onsdag 2 augusti 2017

Torka både här och där!

Jo, men visst är det torka både i trädgården och här på bloggen! Inte ett inlägg sedan april.... Kan väl erkänna att det har funnits ett och annat att lägga energin på och det som en gång i tiden startade som en trädgårdsblogg blev sedermera en blogg om allt möjligt.
Detta allt eftersom livet passerade och förändrades. För visst har livet förändrats sedan jag en gång i tiden startade bloggen på sidan som då hette Trädgårdsblogg.se. Då jobbade jag kvar i skolan, kom hem till trädgården varje dag och levde för varje förändring som den erbjöd året om.
Nu ligger fokus i trädgården visserligen på favoritblomman daglilja av alla de slag, men även rosor och den har allt som oftast fått ge vika för annat. Barnbarn, bröllopsförberedelser, renovering och jobb.
Men en sommar kan ju inte passera utan att jag lägger upp lite om dagliljorna! Nu är de verkligen igång och blommar i all sin prakt, en del nya har det blivit av de som tidigare inte har gett blommor.
Mest blomrik är som vanligt Buddha:


Förra året räknade jag till över hundra blommor, men i år orkar jag inte räkna dem... Långt över hundra skulle jag tro.. Älskar den här rabatten där Buddha huserar tillsammans med min flikbladiga japanska blodlönn, rosen English Garden, dagliljan Strawberry Candy, rosen Rhapsody in Blue, rosen Aisha, alunrot (både röd och en ljusgrön Lime Ricky), dagliljan Gentle shepdherd samt en och annan funkia. Katten Maya älskar att ligga under blodlönnen som ger ett skydd både mot insyn och sol. 

Stella d'Oro är alltid först ut av alla dagliljor och den har växt sig så stor så att jag delade på den förra året. Har nu flera ruggar av den och den blommar lika villigt trots förra årets delning. Night Beacon som även den delades blommar inte lika villigt, den orkar ha väldigt många stänglar men levererar endast en i år. Den håller inne med blomning ännu, hoppas den slår ut innan semestern är över. 
 Chicago Knockout är så vackert djupröd, svår att göra den härliga färgen rättvisa på bild. Den verkar trivas trots att den inte har fått så mycket vatten under denna torra sommar.

                                                             Chicago Blackout

                                 
                                                        Okänd
                                 
                                                   Gentle Shepherd
                                 
                                                 Green Flutter
                                 

                                 
                                                         Mauno Lua
                                         Strawberry Candy
                             
                                         Longfield Twins
                             
                                         Citrina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar