tisdag 1 januari 2013

Återigen nytt år, välkommen 2013!

Ännu ett år läggs till handlingarna och så här i efterhand har det varit ett mycket händelserikt år. Tufft, många gånger, men även ett år då många härliga nya saker har upplevts. Ex mitt barnbarns födelse! Det var väl ändå ingen som trodde att jag skulle skriva något annat??? ;)
Vet att jag har bombarderat bloggen med bilder på underverket och fler lär det bli. Tiden med Liam går fruktansvärt fort och roligt är det! Söt som en karamell är han med, men jag kanske är lite partisk i frågan?

Det har även varit ett tufft år med mycket kämpa för att återfå förtroende och vilja att gå vidare. Tillit tar åratal att bygga upp, men kan raseras på en sekund... Kämpar på, vissa dagar går det riktigt bra... Ibland räcker det med att få hälsa på barnbarnet för att humöret återigen ska vara på topp!

Ett annat glädjeämne är jobbet, ett fantastiskt roligt arbete med trevliga kollegor, ständigt nya möten med intressanta människor och utmanande diskussioner. Njuter av att få utvecklas, lär mig ständigt nya saker, utmanas av att hitta nya vägar och att få delta i utvecklandet av världens viktigaste yrke: läraryrket! Saknar dock kontakten med eleverna och utmaningen i att försöka få dem intresserade av ämnena jag undervisade i, få dem att se deras utvecklingspotential och trigga dem att söka efter nya kunskaper.

2012 var året då vi flyttade vårt andra boende från Uppsala till Solna.. Uj, vilken ångest jag hade inför detta! Minns knappt varför idag, trivs som fisken i vattnet, området vi bor i är så mycket lugnare, huset tvärtyst, störs inte av någon och det finns natursköna områden att promenera eller springa i. Uppsala är fortfarande vackert, men har märkt att jag kanske kan tycka om fler ställen!

Många morgonpromenader kring Råstasjön har det blivit, det rika fågellivet gör att kameran allt som oftast får följa med på turerna. Fast jag måste ju erkänna att även iPhonen gör ett bra jobb med sin inbyggda kamera. Se bara på svanarna!
Här är Liam när han smakar på farfar Ps lax! Den var jättegod!

Efter all mat, som man som vanligt pressar in under julhelgen, så var det på sin plats att ta en promenad i solskenet. Som vanligt bjöd Finnåker på sin vackraste sida:

Under ledigheten har det hunnit bli en hel del besök på olika caféer och naturligtvis har Liam varit med och fikat! Måste erkänna att en del av shoppingturerna endast går ut på att få ta en fika och när det gäller Marieberg så är helt klar Vasa Express fortfarande favoriten, fantastiskt trevlig personal och gott bröd.

Det har ju inte bara varit fika på agendan under december månad utan även ett trevligt julbord. Här är det Liam som dividerar med gammelmormor (eller är det gammelfarmor? Farmors mor, men pappas mormor! Vad blir det?) på julbordet vid Finnåkers kursgård. Nästan hela familjen var samlad och det var en trevlig upplevelse, hoppas att alla kan och vill vara med nästa gång vi samlas för det årliga julbordet!

Sist men inte minst, en skål för det nya året! Hoppas att 2013 för med sig kunskap, tillit, kärlek, fred och hälsa för oss alla! Skål och Gott Nytt År!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar