lördag 29 augusti 2015

Ljuvliga helg med sol och höstluft

Så kom då äntligen helgen och några dagars ledighet. Eller ledigt och ledigt, det är ju nu man ska hinna med allt som inte hinns med i veckan. Klippa gräs, göra klart projekten i rabatterna, tvätta, diska, laga mat, vila... Kanske hinner vi med lite mer på panelen i hallen? Det känns inte så kul när helgen drar fort förbi och vi inte hinner något alls av det som är påbörjat.
Jag vill absolut inte att hallen ska bli stående halvfärdig i lika många år som alla andra påbörjade projekt!

Förra helgen hade vi en barnbarnshelg. Vi hade besök av både  två- och treåring och då var det full rulle! Aktiviteterna fick avlösa varandra, det var traktortitt, kobesök och cykeltur till sjön Oppäsen som gällde!


Promenad på väg för att titta på kossorna!

Nöjd liten herre har badat fötterna



Dagliljorna blommar för fullt och jag har några sorter som jag tyvärr inte hinner se med utslagen blomma, utan bara med knopp eller överblommad. Så tråkigt, eftersom de verkligen är favoritväxterna i trädgården. En del har så stora blommor, större än en handflata!
                                             

 Ett av projekten som växer fram, nya kanter till rabatten, delar på växter som blivit för stora och gräver ur en massa ogräs som har fått växa fritt under hela sommaren. Sen på med kakaoskal som täcke. Både luktar gott och ger en fin bakgrundsfärg. Det enda tråkiga är att jag såg att efter veckans regn så har det bildats som väv på ett ställe över skalen (mögel?)...


I eftermiddags fick vi besök av en liten herre och då blev det en promenad ner mot sädesåkrarna där grannen kör för fullt med sin stora skördetröska. Grannen är tvååringens stora hjälte då han har fått åka med i traktorn flera gånger!
Nu fick vi titta på avstånd, till tvååringens stora besvikelse, men när bönderna skördar är det bäst att inte störa! Här ska köras medan vädret tillåter!

Långt därborta bakom all säd syns tvååringens hjälte i sin stora skördetröska. Det är fantastiskt vilken vacker höstbild det blir av sol, himmel, moln och mogen säd!
                               
Två pojkar och ett träd!
                                  
Farfar tyckte att det var skönt att vila i solen, det uppskattades inte av alla, 
bara av farfar och fotografen som fotade hejvilt med mobilen.

Tillslut vill även den yngre pojken sitta vid det häftiga trädet där den äldre pojken suttit modell! Det kändes tydligen bra, för man ska ha armarna som farfar och så ska man se lika bestämd ut också!
                               





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar