lördag 26 mars 2016

Påsk, denna efterlängtade ledighet!

Så kom den äntligen, påskledigheten som är så efterlängtad! Samvaro med barn och barnbarn prioriteras, men även städning av trädgård efter vinterns framfart och naturligtvis lite vila. Men jag måste ju erkänna, det jag längtar mest efter är att få göra just det jag vill, inte ha några måsten som hänger över mig!

Dagens bästa samtal måste ändå vara det som jag fick höra mellan bonuskusinerna: K, 2 år, frågar om L, 3 år, vill gå och titta på M's traktor. L svarar artigt "nej tack, jag vill sparka fotboll". Olika prioriteringar mellan en två- och en treåring och frågor som artigt förs fram och besvaras lika artigt. Det bådar gott för framtiden, hoppas artigheten består! Men ut gick vi och det sparkades boll,  vi tittade på traktorer, hoppade i vattenpölar och lekte i sandlådan. Barnbarnen hann både med blomjakt och sitta på gamla åkgräsklipparen och drömma om sommaren när farfar P kan köra dem i kärran.
                               
                              
Vi hann inte bara vara ute, utan det lektes väldigt mycket i lekrummet. Bilar med tillhörande trafikmärken är en favorit just nu och bilar i alla färger och former radas ofta upp och räknas sedan! K är en hejare på att räkna, upp till 11, sedan börjar han om! 
L hade dessutom en tydlig och pedagogisk genomgång av hur man gör om sin Bumble Bee från robot till bil och en dinosaurie till robot! :-)


Vi fick ett sådant vackert ägg av K's föräldrar:
Lite likt ett Fabergéägg kanske? Det var ju dessutom inte bara ett vackert påskägg utan innehållet var ju försvinnande gott. Ser inte fram mot att se konsekvenserna av allt som stoppas i munnen under påsken, det kommer att motsvara många timmars hårt arbete på gymmet..... 

Den här tiden på året är så full av förväntan, man riktigt hör hur det växer överallt. Blåsipporna har kommit i backen, under kastanjen, krokusarna blommar för fullt och snart kan nog även jag skryta med en blommande julros. Som det är nu är det bara knoppar på dem, så därför njuter jag enbart av krokusarnas vackra färg!
I natt är det dags för att flytta fram klockan eller var det trädgårdsmöblerna? Äh, jag väntar med trädgårdsmöblerna tills imorgon och ställer om klockan istället!
     Glad Påsk!











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar