lördag 5 mars 2016

Vissa kan njuta!

Jag blir så otroligt avundsjuk när jag ser hur katter kan njuta! Tycker vi människor borde lära av dem,  passa på att vara i nuet mycket mer, inte springa runt, runt i vårt ekorrhjul för att hinna med allt som man bara "måste" göra.
Varför inte njuta så här istället:

                                      
Maya är specialisten på att se verkligen avslappnad ut, men Smulan här nedanför ser inte heller så missnöjd ut!
Jag tror att vi skulle må mycket bättre om vi njöt av livet istället för att ständigt jaga nya utmaningar, ny lycka, nya saker som vi tror ska göra oss lyckligare eller få oss att känna oss mer framgångsrika..
Nej, fram för att umgås mer med vänner och familj utan att känna alla måsten!

Kan också passa på att rekommendera en spenatpaj som jag provade igår. Jag följde (som vanligt) inte receptet till punkt och pricka, utan lade till osten. Här kommer receptet:

Pajskal:
3 dl vetemjöl
2–3 msk kallt vatten
125 g kylskåpskallt smör

Fyllning:
200–250 g färsk spenat
smör till stekning
salt, peppar
3 ägg
2 dl valfri kokbar grädde
riven västerbottenost

Till servering:
skivad färskrökt lax sallad

1.  Arbeta snabbt samman degen i en matberedare eller för hand. Dela i 5 bitar, kavla ut varje bit och lägg i ugnssäker form, ca 12 cm i diam. Nagga väl och sätt i kylen ca 30 min. Förgrädda i 200° ca 10 min.
Fräs spenaten i smör tills vätskan dunstat, salta och peppra. Låt svalna. Lägg spenatfräset i formarna. Vispa ägg och grädde, salta och peppra. Häll äggstanningen över pajen och strö över den rivna västerbottenosten.

Grädda i 200° ca 20 min eller tills äggstanningen stelnat. Servera med laxskivor och en sallad.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar