måndag 5 april 2010

Bakslag?

Medan jag gläds åt att snön inte faller hos mig (än), så läser jag till min förskräckelse att snön faller på många andra håll runt omkring mig. Både från Arboga och Örebro läser jag rapporter om snö.. Jag vill inte ha det häråt! Har nyss varit ute och fotat blåsipporna som, det mulna vädret till trots, har öppnat sig lite.Jaghar ju inget makroobjektiv så jag försöker med närlinser istället och det går ju mindre bra. Vart fruktansvärt bortskämd med min förra kamera, inte en systemkamera, som tog så fina makrobilder... Det blir nog att spara till ett makroobjektiv..
Igår hade jag besök av fåglar som jag inte har sett tidigare i min trädgård. Ni som har läst här tidigare vet av erfarenhet att fåglar är något jag inte kan! Kan det var en rödhake?Försökte på alla vis att ta en bra bild genom köksfönstret men det var inte lätt då fokus föll på glasrutan istället för fågeln utanför.. Det blev till att smyga ut runt hörnet och försöka ta en bild på någorlunda nära håll:Sen undrar jag då förstås om den fina fågeln bredvid kan vara herr Rödhake? Eller någon kusin kanske? Fina var de i alla fall. Hann inte ta så många bilder innan marodören Maya dök upp och ville ha sällskap av mig. Det uppskattades inte av fåglarna utan de tog förskräckt till flykten! Maya tyckte inte att det var ett problem för hon hade ju lyckats få syn på mig och ville absolut följa med in, det fick räcka med utomhusvistelse för den här dagen tyckte hon. Hon ser allt ut och ha något rackartyg i åtanke, med tungan halvvägs ute...
Något jag gläds åt är att Mayas svans inte är så ynklig som den var efter hennes operation i somras. denm är verkligen tjock och fin, påminner om ekorrens! Sänder en tacksam tanke till Lindesbergs distriktsveterinärer som återställde min goa lilla Maya! Törs inte tänka på om hon inte hade klarat sig...
Njut av annandag påsk! Imorgon återvänder vi till "verkligheten"!

6 kommentarer:

  1. Trist med bakslag i vårvädret. Det brukar bli vår ändå :)
    Söta fåglar du fångat och den till vänster är en Rödhake och Bofinken till höger.Dessa två kom till mig här i påskhelgen, underbart att få vakna till fågelsång :)
    Ha en bra dag! /Bea

    SvaraRadera
  2. Ojojoj, Bea, att jag inte känner igen en bofink... Vilken tur att jag kan få lära mig lite av er som kan här på Blogspot! Har länge tänk att skaff amig en fågelbok, men det blir aldrig av. Visst är de vackra, de små liven!
    Kram
    /Cyrene

    SvaraRadera
  3. Men Cyrene, du är ju sämre än mig på fåglar och jag är verkligen urkass "skrattar" Rödhake och Bofink är det, men jag ser att du redan fått "proffshjälp" av Bea. Rödhakar har vi haft ett flertal här i vinter men jag kan inte erindra mig att de brukar komma på besök. Hoppas snön drar förbi så ni slipper mer av den sorten. Ha en fin kväll / kram gittan

    SvaraRadera
  4. Hahaha, Gittan, de fåglar jag känner igen är talgoxe, blåmes, nötskrika, domherre, pilfink sen är det nog stopp tror jag!! Fast jag är uppvuxen på landet! Men jag hade fullt upp med att läsa Kittyböcker i tonåren, inte tittade jag på fåglar... :)
    Kram
    /Cyrene

    SvaraRadera
  5. hihi, herregud vad ska det bli av ungdomarna när inte lärarna känner igen en bofink ;-)
    Vet du, jag hade tur och fick på reprisen på Skolfront idag!! Gissa vem jag såg? Vad duktig du är!! Kram Anette

    SvaraRadera
  6. Vilken fin bild på två vårfåglar!! :) ..och det är inte lätt att känna igen dom alla.. Min Per slår varje vår upp alla "nykomlingar" i fågelboken och suckar sedan att "Ja, men just ja.. den var ju här i fjol också!" :)
    Ha det gott!
    /Kirsti

    SvaraRadera