söndag 10 oktober 2010

Underbara söndag!

Hösten har bjudit på en av dessa vackra dagar som bara hösten kan ha! Sol, blå himmel, små luddiga vita moln, gula,röda vackra löv...






Dessutom bjöd skogen på svamp: gula kantareller, trattkantareller (så mycket så vi inte orkade plocka), taggsvamp och svart trumpetsvamp!











Trädgårdsarbetet har legat nere sedan en tid tillbaka, men dagar som denna gör det inte något. Naturen bjuder på sin egen trädgård:











Nu är pelargonerna intagna från sommarresidenset (utomhus) och säkrade för övervintring, ett blåregn planterat och grillen i tryggt förvar i källaren. Så lite nyttiga saker har vi också hunnit med.
Här kommer dock kvällens höjdpunkt:





Västerbottenpaj med svamp!
Receptet är från recept.nu och är färdigt på 80 min för 4 personer
140 g smör
2 dl mjöl
1msk vatten
1tsk ättika
1st gul lök
1msk smör att steka i
200 g riven västerbottenost
4st äggulor
2 dl mjölk
2dl grädde
Salt peppar och muskot
Börja med att steka svampen. Jag hade kantareller, svart trumpetsvamp och taggsvamp. Stek den färdig och ha gärna i lite hackad vitlök.
Sätt ugnen på 175 grader. Tärna fettet och fördela mjölet. Häll i vattnet och ättikan. Knåda till en smidig deg som får vila kallt ett tag.
Vispa ihop äggulorna, mjölken och grädden. Tillsätt salt, peppar och ev muskot. Förgrädda pajskalet i 15 minuter.
Ta ut skalet och höj ugnstemperaturen till 200 grader. Sprid ut löken, svampen och sedan osten i pajskalet. Häll över stanningen och grädda i 35 minuter. Njut!


Location:Sverige

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar