lördag 27 augusti 2011

Ett litet avbrott i verkligheten!

Nog känns det overkligt att efter 19 år vara åter på franskt territorium! Sist jag var i södra Frankrike var 1992, närmare bestämt september. Det var månaden då jag flög åter till hemlandet för att tillbringa de sista månaderna av graviditeten hos mor.
Nu är vi här, maken och jag. Vi landade i Béziers igår, i 26-gradig värme! Vilken skillnad mot när vi åkte till Skavsta, då var det 12 grader och det spöregnade.... Kändes helt ok att åka hemifrån!
När vi kom fram till Béziers var vi så varma och ångrade verkligen att vi inte hade åkt i shorts från Sverige eller gjort som andra på planet, nämligen bytit om innan vi landade.


Tanken var att vi skulle lämna in väskan på tågstationen, för visst är det väl som i Sverige att det finns skåp att ställa in väskan i?! Icke sa Nicke...... Så vi släpade runt på våra grejer, genom en park, där jag såg den hör Herren som smög runt dammen och kollade in änderna..


En riktig snygging!
Nåväl, tillslut fick vi nog och gick in på ett svalt bistro. Klockan var inte tillräckligt mycket för att de skulle ha börjat dagens "service" men vi fick gärna vänta... Det erbjudandet tog vi tacksamt emot.. Snabbt byte på toa till svalare kläder än jeans och sedan en god ceasarsallad! Litervis med vatten gick det åt, ägaren som serverade oss skrattade gott när jag bad om två STORA glas vatten: jag tar med en karaff, blev svaret. Den fick fyllas på innan vi hade återhämtat oss från värmeslaget :)
Efter lunch och fönstershopping så tog vi bussen till Portiragnes. Det var inte alls svårt att hitta huset som vi hade hyrt, ett mysigt stenhus på rue Muette. Här är utsikten från tredje våningen:


Köket ligger på våning 1, sovrum och badrum på våning 2 och så ett kombo vardagsrum/sovrum med toa på våning 3. En mysig stentrappa binder samman allt. Här trivs man som fisken i vattnet! Och på tal om vatten så var vi ju tvungna att besöka stranden redan första dagen. Bilden gör den inte rättvisa, det var fullproppat med folk, förutom på denna lilla plätt!


Underbart att få njuta av värmen ytterligare några dagar!
- Posted using BlogPress from my iPad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar