lördag 27 augusti 2011

Rendonnée à Carcassonne!

Dagens tur gick till Carcassonne. Redan klockan 08:00 stod vi vid busshållplatsen och väntade. En upprörd fransman berättade att bussen inte skulle komma förrän 08:15! Den var försenad.. Ok, de sedvanliga 5 min tyckte jag, men mannen sa en hel kvart! Upprörande när man ska passa ett tåg! Diskussionen slutade med att maken och jag, dvs turisterna, fick lugna honom med att egentligen skulle bussen passera 8:10, tiden han hade sett var från stranden.. Något lustigt, med tanke på att vi inte bor på orten! Herrn berättade att han skulle med TGV till Paris och det vill man ju inte missa. Det är just det jag gillar med fransmännen, de växlar alltid ett bonjour och några trevliga ord. Visst kan man råka på någon sur typ, men det har bara hänt en gång den här veckan!
Nåväl, framme i Béziers bytte vi färdmedel och tog tåget till Carcassonne. Några droppar regn hann oroa oss för att de hot som väderleksrapporterna skulle besannas, men icke! Väl framme i Carcassone kom solen snart fram!

Vilken vacker stad! Blev som ett litet barn när muren och medeltida staden uppenbarade sig på kullen utanför stadens centrum.


Vi gick över nya bron för att få se den gamla från sidan:


Hela vägen upp till citadellen bjöd på vackra byggnader, skyltar och små pittoreska restauranger.








Än så länge var gatorna tomma, de flesta gick över den gamla bron eftersom det var vad som var markerat på turistkartan.. Som sagt var, jag brukar ju inte göra som alla andra, så varför göra det den här gången och missa en massa fint? Vi gick ju gamla bron tillbaka :)
Svårt igen att sortera och välja bort foton, men här kommer ett urval av citadellen:





Mer folk vid entrén...

















Även denna katedral heter St Nazaire. Storslagen även den!





Lyckades hitta lite jobbkopplingar även här. Ett skolmuseum där man kunde få låna pedagogiska manualer mm.
Vi passerade en flickskola nere i centrum:



Samt gamla konstskolan som numer är konstmuseum:


Dagen till ära åt jag en crêpe! En salt sådan, ska tilläggas för alla som känner mig tror naturligtvis att det var en söt sådan. Nejdå, denna var med ost och skinka. Mycket god! Timjan i smeten, det kan rekommenderas!

Imorgon är det sista dagen vi tillbringar här, på lördag går flyget hemåt redan på förmiddagen. Har vi tur så är vädret med oss även imorgon, då blir det ytterligare en dag på stranden. Svedan från i tisdags har ju hunnit lägga sig nu, så det kan ju vara skönt med bad och njutning sista dagen. Vem vet när vi får uppleva värmen igen? Bäst att njuta medan man kan. Såg på vädret att det var 17 grader i norra Frankrike idag så det är säkert inte bättre hemma.. Lite tråkigt att vecka gått så fort! Men det bevisar väl att vi har haft kul?! :)

- Posted using BlogPress from my iPad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar