lördag 20 mars 2010

En alldeles underbar vårmorgon!

Allt som oftast förundras jag över hur både livet och humöret kan svänga från den ena stunden till den andra, från att vara sprudlande glad till att bli fullkomligt rasande över småsaker.. I dessa ögonblick undrar jag om jag är för stressad eller helt enkelt en labil person?! Men av arbetsbördan att döma den senaste tiden föredrar jag att tro på det första alternativet.
Denna lördagsmorgon har i alla fall bjudit på massor av sköna stunder. Trots att vi vakande tidigt så har vi njutit av frukost i sängen till Stieg Larssons "luftslottet som sprängdes" på dvd. Utanför lyser solen från klarblå himmel och det droppar mängder från taket ner på vårt trädäck utanför sovrummet. Ett drippdropp som talar om att våren skyndar hit! Det är jag så tacksam för, längtar efter att få börja i trädgården och städa upp etfter vinterns framfart, se över vilka rosor som har klarat sig och vilka som kan behöva nya grannar. Tänk att få tassa ut en tidig morgon i juli och få doppa näsan i en söt citrusdoftande Crownprincess Margareta... Åh... Med en kopp kaffe i ena handen... Finns det något bättre?
Hörde av en kollega som är på Barn- och Ungdomsfilmfestivalen i Malmö att de kunde sitta på en uteservering och njuta i solen! Så ljuvligt.
Bättre upp vore att kunna ta kanoten och paddla ut på sjön och få njuta av solen och glittret i vattnet..
Men jag får väl ta ett steg i taget och se fram mot julrosen, krokus, blå- och vitsipporna, gullvivor och tulpaner.. Än så länge ligger julrosen under snön, men snart, snart....
Innan jag slutar skriva vill jag passa på att rekommendera den här bloggen där ni kan få se de finaste bilder av en ekorre på besök vid middagsbordet!
Ha en riktigt skön lördag!

2 kommentarer:

  1. Mycket intressanta inlägg du skriver. Just nu är det omdömen på gång här också i nytt webbaserat verktyg: Unikum. Samtalen börjar nästa vecka. Det tar tid. Frustrerande när debatten om vår arbetstid går hög. Var är förtroendet? Vi jobbar som vi aldrig gjort förr tror jag!
    Tack för länken till min "jobbfria" blogg ;)
    Ha en riktigt skön lördag du också!

    SvaraRadera
  2. Ja idag har varit en ljuvlig dag. Solsken och värme, äntligen. Våren är här.
    Fortsatt trevlig helg
    Birgitta

    SvaraRadera