onsdag 11 juli 2012

Semester

Semester är till för att avnjutas oavsett väder eller vind! Tid för att återhämta sig och ladda batterierna inför nästa omgång arbete. Så första dagen på semestern tillbringade vi i Stockholm och avnjöt allt vad staden har att erbjuda. Det började med en joggingtur runt Råsta- och Lötsjön, sedan promenad från Odenplan ut till Djurgården. Kombo av motion och nöje. Måste erkänna att vi saknade barnen när vi besökte Skansen, kändes märkligt att inte ha något barn med sig där...
Det var ju inte bara "djur i bur" som lät sig fotograferas utan även en söt ekorre satt snällt stilla och knaprade på sin kotte medan vi fotograferade.


Kan dock inte låta bli att tycka att björnarna är bland det sötaste jag vet... Å andra sidan skulle jag hellre vilja att de hade ett fritt utrymme att röra sig på och inte detta begränsade...


Trött var denna nalle i alla fall :)


Den så omstridda vargen... Har mött varg på hemmaplan flera gånger så det är kanske inte så märkvärdigt. Måste erkänna att även mina känslor för detta vilda djur är blandade, vill inte ha den på gården, vill inte utsätta tamdjur för att bli slagna av dem... Samtidigt är det ett vilt djur som alltid har funnits och som sådant har rätten att finnas även idag..Finns det då inte plats till oss alla? Utan att det ena ska utesluta det andra? Tycker det är hemskt att se när vargen, eller lo med för den delen, har slagit tjugo får och ätit på tre.... Eller som förra året när jag mötte en varg på vägen som inte var ett dugg rädd för varken mig eller bilen utan lommade bredvid bilen i ganska lugn takt... Inte direkt normalt beteende för ett vilt djur..


Vackra lappugglan lät sig fotograferas lite på nåder. Dessa fantastiska fåglar som man så sällan får se. Här hemma brukar vi få höra pärlugglan ropa på sina ungar, i augusti, när de börjar flyga och oroliga föräldrar försöker hålla koll ;) men vi lyckas aldrig få syn på dem.


Skansen består ju inte bara av djur, utan har även en fantastisk rosengård. Fångade en blyg Karen Blixen med vattendroppar från skuren som snabbt drog över Skansen.


Vi hade ju även turen att få titta in på genrepet av Allsång och lyssna till bl a Loreen! Kul att se att det är så populärt med Allsång! Många stod i kö för att få komma in på sittplats, vissa hade tydligen suttit på plats i 10 timmar.... Törs man erkänna att vi föredrog att se det hela hemma i soffan? Vi hade ju redan sett genrepet ;)

Vi hade turen att få vandra längs vattnet ut till Djurgården i strålande sol! Tänk att vi har en så otroligt vacker huvudstad, fantastiska byggnader som avlöser varandra för att sedan mynna ut i detta lummiga, vackra Djurgården. Nordiska muséet från rosengården på Skansen:


Naturligtvis måste jag ju bara fullända dagen med en söt bild på världens gulligaste son och barnbarn, kortet är taget av sambon, den lyckliga mamman till Liam:


Finns det något fridfullare än sovande barn? I det här fallet är ju båda barn i mina ögon :) även om den ene är vuxen.
Ha en skön kväll!

- Posted using BlogPress from my iPad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar