måndag 26 januari 2015

Underbara söndag

Vilken söndag vi hade igår! Strålande sol från klarblå himmel och ett vitt, glänsande landskap vart man än vände blicken. Som grädde på moset hade vi besök av ett av barnbarnen! En perfekt dag för uteaktivitet med andra ord! Lite övertalning behövdes allt, men när vi väl kom ut så ville han inte gå in alls! 
Det var ju dessutom spännande att se alla träden som hade fällts i trädgården av "Avancerad trädfällning i Nora AB". Fantastiskt att se hur de svingar sig i träden med sina motorsågar som om de vore trapetskonstnärer!
                              

Farfar P fick ju ta hand om alla stammar som låg kvar på marken, i snön och motorsågen såg ju tuff ut! Spännande för en liten kille som snart fyller tre!
I snön hittade vi spår både från kissen som försökt att gå i bilspåren och från rådjuret som hade tagit sig till fågelstugan för att mumsa på fröna som fåglarna har ner på marken. Pulkan ville han gärna dra själv, när han inte satt i den!
Liam upptäckte även att han kunde göra spår i den orörda snön!
Så roligt att vara ute i snön i minus 3 grader och strålande sol! Lätt pudersnö som yrde när man kastade den! Helt klart var det bättre än att vara inne, men efter 1,5 timme så knorrade det allt i magen och det var dags för lunch och en tupplur! Det tog minsann inte länge innan en liten herre sov som en stock!
Till eftermiddagsfikat fick vi besök och de fick alla utstå eldprovet att smaka på en kladdkaka som var helt glutenfri, sötad endast med stevia, vaniljpulver istället för vaniljsocker. Första gången jag gjorde den och nu vet jag att 3 matskedar lakritspulver var alldeles för mycket... Tre teskedar hade nog varit alldeles lagom... Men, men, det var ju första gången jag provade receptet så till nästa gång vet jag! :-)
När det var dags att lämna Finnåker bjöds vi på en fantastisk solnedgång med dimma över fälten då kallare luft svepte in. Svårt att fånga med en enkel mobilkamera, men tyvärr var systemkameran inte med... Lätt att känna att batterierna är laddade efter en sådan härlig vinterdag! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar