måndag 3 maj 2010

Long time...

Vårterminen är alltid galenskaparnas tid för en lärare. Så mycket mer ska hinnas med, på mindre tid känns det som. Eleverna har sportlov, påsklov, studiedagar, långhelger osv, men ändå ska vi hinna med nationella proven och allt det som vi i vanliga fall gör. I år har jag nationella prov i både svenska och engelska, vilket har gjort att jag har haft fullt upp på elevernas lov.
När utvecklingssamtalstiden är förbi tänker man att nu kanske det lugnar ner sig. Absolut inte! För då kommer slutspurten när de som går ut år 9 ska hinna med det de inte har gjort tidigare för att nå målen. Puh! Tur att yrket är så himla givande annars hade jag nog slängt in handuken för länge sedan...
Trädgården har jag inte hunnit med alls, vårstädningen är inte gjord och fröer inte sådda.. Jag har i alla fall hunnit uppmärksamma att en del blommor har dykt upp:
På bara någon vecka så har flera blommor öppnat sig och aldrig har väl backen varit så blå med scilla och blåsippor, även om blåsipporna har fått ge plats åt andra gula lökar: påskliljorna.. Även vitsipporna trivs i backen:

Jag längtar verkligen efter sommaren då jag ska få chansen att ladda mina batterier inför höstens utmaningar. Det brukar ta ca 3 veckor innan man slutar att tänka på jobbet varje dag och sen går det en vecka sedan börjar man planera upp höstens arbete. Men just de där dagarna i början när jag går ut med kaffekoppen i hand och bara njuter av lugnet i trädgården... Åh, vad jag längtar! Då när det inte spelar någon roll om jag går upp tidigt eller sent utan jag gör precis som jag vill!
Vädret de sista dagarna har ju hjälpt till sommarlängtan för helt plötsligt är björkarna ljusgröna, den där ljuvligt första gröna färgen som kommer varje år med löfte om att snart kommer sommaren.
Nu tar vi och njuter en stund innan det är dags att ta tag i kvällen arbete och förberedelserna inför morgondagen!

1 kommentar:

  1. Så underbart med en alldeles egen sippbacke! Visst är det kul med studentutbyte men det tar på krafterna minsann "skrattar" Lokalen är till en ev. butik =) Jag har tröttnat på att vara arbetslös och tar förmodligen saken i egna händer. Njut nu av dina sippor / kram gittan

    SvaraRadera