måndag 28 juni 2010

Spotlights av lycka

Tänk att vi så ofta söker lyckan långt hemifrån, kanske genom en resa till Thailand eller genom att köpa nya tekniska prylar (ett praktexempel i vår familj), genom att längta efter saker man inte har eller har lyckats uppnå, genom att renovera på huset eller köpa nya möbler osv. I vår ständiga sökan efter lycka glömmer vi tyvärr därför ofta bort att lyckan finns runt hörnet i både stort och smått, lyckan hjälper vi genom att själva bidra, inte genom att vänta på att någon eller något ska komma och göra oss lyckliga. Lycka behöver inte alltid innebära att vi får som vi vill, utan lycka kan vara att bidra till andras lycka och välbefinnande!
Under denna midsommarhelg har vi gjort många upptäckter: spotlights av lycka! T ex att få se en ny ros som blommar, känna solen värma mot kinden där du sitter i trädgården, få se fullmånen spegla sig i sjöns mörka vatten på vägen hem från trevligt midsommarfirande i goda vänners sällskap eller som igår, ta cykeln till sjön sätta sig på en sten och njuta av solen, brisen och glittret i vattnet!Man behöver inte alltid en vacker sandstrand för att kunna njuta av sol, vind och vatten utan det räcker med en sten, en fikakorg och en filt!Vi var inte ensamma heller, på en brygga på andra sidan sjön såg vi en entusíast ta sig an en widsurfingbräda (det blåste bra så han eller hon surfade över halva sjön), en båt sågs kryssa vid ena änden av sjön lite förstrött. Kanske fiskade de eller så gjorde de som vi och njöt av vädret och upplevelsen. Det är ju just det lycka handlar om, hitta de där små guldkornen tillsammans med din kärlek, din familj eller vänner.



Maken och jag fikade, tittade på trollsländorna och njöt i fulla drag. En av trollsländorna satte sig på min fot, men naturligtvis hann jag inte med att ta kort då, så fort jag rörde mig så var det kört.




På vägen till sjön så såg vi en så vacker fjäril, den dansade runt våra cyklar för att vis upp sig från sin bästa sida! Så vacker! Kanske någon vet vad det är för fjäril?
Lycka är vad Du gör den till! Ta vara på varje stund och se det stora i det lilla.
Carpe Diem! Eller som det gamla ordspråket säger: var och en är sin egen lyckas smed!

1 kommentar:

  1. Så sant så det är dom små tingen i livet som gör att man mår bra och är lycklig och nu just njuter jag av trädgården och allt som blommar där.

    Ha det bra
    Lotta

    SvaraRadera