fredag 7 juni 2013

Landet äger!

Den kommentaren skrev bästa L på min FB idag när jag lade ut lite bilder på vad vi hade gjort idag! 
Så rätt hon har! Visst är staden härlig ibland, men den vore inte lika härlig om vi inte hade landet att komma till varje helg eller långledighet! Eller som grannen sa idag, när Liam och jag fick titta på hans toppmoderna, stoooooora traktor, här finns det alltid något att göra, man behöver inte ge sig ut och leta! Precis så är det!
    
   
    
                                    (kossorna var lika nyfikna på Liam som han på dem)
    
    
                            (hästarna var lite långt borta, men spännande var det!)
                                  

                               

Just nu önskar jag bara att jag kunde lägga in lite doft på flaska att ta fram i vinter när allt känns mörkt och trist! Kaprifolen fullkomligt vräker ut blommor och de doftar fantastiskt! Nästan för starkt...
                              
Varför inte passa på att samla in lite sommarljud på flaskan också? Svalornas ljud, koltrastens läten och alla andra fåglar som jag tyvärr inte kan särskilja ljuden på. Tänk om jag finge plocka fram dessa i vinter! 
                              

                             


Känner mig otroligt privilegierad som, trots att jag gnäller över allt som behöver göras på huset (och som aldrig blir gjort), har ett paradis med 7000 kvm tomt som bara väntar på att bli ompysslad, jag har tillgång till storstan när jag vill (och ibland när jag inte vill), ett fantastiskt jobb och fantastiskt trevliga barn, styvbarn, barnbarn, styvbarnbarn med deras respektive! Kan det bli bättre? 
Kanske är jag lite extra tacksam för det idag när det står att läsa i tidningen om en familj som mist sin tioåriga flicka i en båtolycka... Så tragiskt! Eller när man tänker på att för bara någon vecka sedan dog en 18-årig flicka i hjärnhinneinflammation, en fullt frisk flicka med hela livet framför sig... Så onödigt och så tragiskt.....
Så just idag känner jag mig extra tacksam för alla de som finns runtom mig i mitt liv, även om jag inte träffar alla så ofta så finns ni där... Även de som kanske inte vill träffa mig så ofta ;-) 
Extra tacksam är jag för att jag fick möjligheten att vakna till världens goaste leende, även om klockan bara var 05:45! Där står han den lilla busen, med mungiporna uppe vid öronen och pekar på allt han ser i rummet och när jag frågar om han vill komma upp till farmor så nickar han med ett stort leende till! Det räcker, jag är såld och alla sura miner över tidig morgon är som bortblåst! 
                                 
När man dessutom får chansen att sitta så här i trädgården, i gräset, och titta på när Liam upptäcker det roliga med att leka med vatten och en liten vattenkanna! Det är grejer det! I alla fall för en galen farmor... 

Här nedan ser ni en som har fattat galoppen, han sitter nämligen och håller i farfar P's plånbok! Ser ni att han pekar på kreditkortet? Undrar just vad han tänker köpa.... Skämt åtsido, Liam pekar faktiskt på faster Ebba som är på bild på bankkortet! ;-) Men det ser allt bra kul ut, redo att shoppa helt enkelt! 

                                 




1 kommentar:

  1. oh vilket gott inlägg, att få njuta vardagen med nära och kära, tänk då mina små kunde underhållas med en traktor, nu fick man åka på Kizz och rockfestival. JA allt har sin charm.
    Att vara farmor är ju livets guldkant, ha en go söndag kram Monica

    SvaraRadera