torsdag 6 juni 2013

Nationaldag i Finnåker

Tänk, vad underbart att få samla släkten en varm, härligt solig nationaldag på ett ställe där de som är ursprunget till släkten har tillbringat stora delar av sin barndom och delar av sitt vuxna liv! En fantastisk känsla! Så idag fick Finnåkers kursgård ett besök av systrarna Johansson med familjer. 
       

       

  
       
                            (notera systrarna Britt och Ulla som sitter exakt likadant)
        
Vi började dagen med att äta en god lunch i kursgårdens regi, sedan en tur upp till sjön Oppäsen för att se badplatsen där vi har badat, paddlat kanot och ätit picknick många gånger. 
De yngsta familjemedlemmarna plaskade glatt i sjön, så även några av de äldre! 
                                      
                                           Andra höll sig säkert uppe på land!
                                    
    
Det var allt lite läskigt att doppa fötterna i Oppäsen! Trots att det var ganska varmt i vattnet, så var inte Liam helt bekväm med att man faktiskt kunde doppa fötterna i sjön, med kläderna på! Till skillnad från Wilma som är mycket tuffare!
                         
  
     
     Yngste deltagaren Kevin sover gott i faster Emmas famn! 
      
Liam fanns sin första kärlek, han hittade Wilma som är bara en månad äldre än honom själv och viken lycka! Han försökte på alla sätt och vis att övertyga henne om sin kärlek, men med rätta så var hon lite svårflörtad, precis som det ska vara. Kom inte här och tro att man ska falla pladask för första bästa kille som viskar ljuva ord i ens öra, eller för den delen, drar i ens klänning och absolut vill kramas!

                                    

                                 

                                     

                               

                                     
Det syns tydligt att Wilma är föga imponerad, medan Liam verkligen försöker övertyga henne på sitt sätt. Han pekade på hennes läppar, skrattade högt och sprang efter henne vart hon än gick! 
                                    
Han drog i hennes klänning och lutade huvudet mot hennes bröst och sa mmmmmm. Ungefär som när han kramar sin lilla Scatcat där hemma :-)
Ljuv kärlek uppstod med andra ord från Liams sida!
                                    
Lite snopet blev det ju då att lilla Wilma inte alls blev så imponerad av Liams framfart och försök till övertygelse att han var den ende rätta! Så snopet det kan bli!
                                    
Men, dagen var ju kul ändå, livet leker på landet, så Liam skuttar glatt vidare! 
                                    
Nästa gång kollar vi om det funkar bättre om jag behåller byxorna på! Kanske gillade hon inte mina blöjor? Jaja, jag springer vidare, häldar Liam!
Tilläggas kan att jag just nu lyssnar på lille herrns snarkningar, medan skogsduvornas kukukurr, svalornas kvitter och humlornas surr hörs utanför sovrumsfönstret. 
          

                            Liam funderar på nästa drag med tjejen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar