lördag 26 december 2009

Snön faller!

Vilket vinterlandskap vi har nu! Helt underbart väder har vi i alla fall här hos oss i Finnåker, där snön har fallit sedan igår eftermiddag. Denna jul kan vi i alla fall inte klaga på att vi inte har haft en vit jul!
Medan sonen åkte till Örebro för att spendera julpengarna på en ny dator, så kände vi att all julmat och godis krävde en lång promenad. Så på med skyddsdräkten, dvs termobyxor, tjock tröja, täckjacka, vantar, mössa och kängor (det är detta jag har emot vintern i vanliga fall, alla kläder som ska byltas på) och med kameran i högsta hugg så bar det iväg upp mot kursgården och sjön. Området kring vår vackra kursgård är helt fantastisk och det finns så mycket fint att fotografera. Tyvärr begick jag misstaget att bara ta med zoomen.. Fint när man ska ta på avständ, men hopplöst när motivet redan är nära...

Det enda jag hade kunnat önska mer är sol så att bilderna hade kommit mer till sin rätt. Barnasinnet finns kvar och snöänglar är ju något som hör vintern till. Tänk vad lustigt det är, man gör en sak som man gjorde när man var liten och vips så är samma känsla tillbaka! Hoppas att mitt barnasinne aldrig försvinner! Bäcken som rinner från sjön ner förbi kursgården har genom åren gett oss många vackra vyer och nu är det en sådan tid.Se bara så många olika motiv den bjuder på! En Michelingumma på vift ute i skogen! Visst är det tur att det finns så varma kläder att man kan vistas ute och det känns som om man är inomhus! Det var trots allt -4 grader, i och för sig en ganska snäll temperatur om man jämför med den senaste veckan, men inte frös vi! I skogen fick man pulsa i lite snö, det höll i och för sig värmen uppe..
Riktigt sagolik natur, som för tankarna till filmen Narnia (den som gick på tv när jag var liten) påminner det här om, för visst liknar det vägen till Narnia?

Varje jul så förundras jag över alla pengar som spenderas på julklappar, inte för at jag inte spenderar själv utan just för att jag undrar över vart allat ska sluta. Jag är ju själv galen i allt vad tekniska prylar heter, i böcker, i ljuslyktor eller annat som kan förgylla hemmet... Men är det verkligen nödvändigt? Jag har sett Unicefs reklam för poliovaccin och getter och åsnor som man kunde ge bort i julklapp, personen man ville ge en julklapp fick istället ett certifikat på att den hade gett bort till behövande i andra länder! En toppenidé som jag gärna hade köpt åt alla.. Vi fick ett vaccinationscertifikat på 80 vaccinationer som ska ges till barn i behov och är inte det tanken med jul? Att faktiskt dela med sig till de som behöver det. Tänk om vi ala kunde tänka om och ge en tusenlapp av allt vi köper i jul till de behövande så skulle nog världen se annorlunda ut. Enligt nya undersökningar så skulle varje vuxen i Sverige handla för sextusen kronor i genomsnitt och on man då handlade för femtusen och skänkte den sista tusenlappen till Röda korset eller Rädda barnen eller Unicef i stället? Något att tänka på till nästa jul!
Ha en god fortsättning och ta hand om er på vägarna!

4 kommentarer:

  1. Jag tänkte faktiskt samma tanke häromkvällen när de visade reklamen på tv. Det kostar inte så mycket för oss men gör så stor skillnad för någon annan.
    Vilken underbar omgivning du har där hemma! Så vackert som en saga... Ha nu en fortsatt skön helg / kram gittan

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Fina vinter bilder!
    Visst är det härligt med all snö... och att det hann komma till jul var ju inte alls dumt;)
    Ser att vi nästan är grannar...i bloggvärlden sett. Bor i Vedevåg! Kul att läsa en blogg som finns i närheten:)
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  3. Vi brukar faktiskt här i huset delta i två insamlingar före jul en insamling åt barn som inte annars skulle få julklappar här i trakten och sen den andra insamlingen åt en dam som har massor med hitte katter som hon tar hand om. I fjol hade vi åt våra chefer på jobbet varsin get som julklapp :) men nog blir det ju shoppat julklappar åt nära och kära också i överflöd. Fast man försöker begränsa sig.
    Underbara foton du visar upp.
    Kram

    SvaraRadera
  4. Vilka fina bilder du visar.
    Vi hade också massa snö här i södra Skåne, men nu är allt bort töat igen...

    Ha en skön kväll.

    SvaraRadera