lördag 9 januari 2010

Teknikens underverk

Visst är det underbart med teknik? Kameran gör mer och mer framsteg vad det gäller tekniska finesser: bildstabilisering, automatiska inställningar, makro mm. IPoden kan du numera koppla upp dig med mot ditt trådlösa nätverk och datorerna blir mindre och mindre.. Numera kan du koppla upp dig med din IPod om du har en touch, dvs om du måste förflytta dig i huset och inte vill "släpa" på den bärbara datorn, trots att den är endast 10 tum stor, så kan du istället ta med dig din IPod touch och vara ständigt uppkopplad. Vill du lyssna på musik, så varför inte skaffa Spotify och bestämma vad du själv vill lyssna på, bestående av all den favoritmusik du har hunnit skaffa dig under din levnadstid? För att inte tala om mobilerna som idag både är ganska avancerade kameror och så kan du naturligtvis uppdatera Facebook eller blogg utan problem! All denna fantastiska teknik som gör att vi kan vara ständigt uppkopplade och tillgängliga med vad som händer i vårt liv...
Känner att jag hänger med någorlunda bra så länge alla finesser fungerar, men när något börjar krångla så går jag bet.. Blir arg och vill slänga ut "maskinen" genom fönstret utan att öppna det först..
Funderar då över hur vi klarade oss innan alla tekniska uppfinningar nådde den här utvecklingen? Hur gjorde våra föräldrar innan mobiltelefonen slog igenom? Hur fick de tag på oss och hur höll vi barn då oss tillgängliga? Eller passade vi på att smita mer då än vad barnen kan idag? Tror inte det! Har ett minne av att om man hade bestämt träff med någon förälder så var det den tiden och platsen som gällde! Eller minns jag fel?
Undrar just om all denna uppkoppling är så bra för oss? Även om jag är en av alla de som ständigt är uppkopplade via det ena eller det andra, så undrar jag om denna otålighet jag har inombords inte är skapad av detta nyuppfunna behov av att ständigt veta vad andra människor gör eller var de befinner sig. Ett informationsflöde som vi ständigt ska flyta med i som skapar en kaos av motorvägar i våra hjärnor! Är det sunt? Eller ska man hellre befinna sig här?

Högt upp i friheten och beskådandes denna vackra natur? Huamej, nu vart det mycket djupa tankar... Bäst att ta en promenad och få bort alla uppkopplade hjärnvägar en stund

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar