fredag 1 januari 2010

God fortsättning på ett nytt årtionde!

Så har då 2010 anlänt och vi hoppas på ett bra årtionde. En väg ut ur finanskrisen, en lösning på SAABs elände, slut på svälten på jorden och fantastiska mediciner som slår ut cancer och hiv/aids är saker som står ganska så högt på önskelistan. Bättre hälsa för alla!
Inledningen på det nya årtiondet firades i lugn och ro i det egna hemmet med maken, svärmor och yngsta styvdottern. Middagen är ju alltid en höjdpunkt när det är fest likaså blev det igår. Färsk laxfilé på en bädd av grovt salt och med täcke av persilja och dill med en helt underbar sås till (även den med dill) och pressad potatis... Maken är fantastisk när det gäller att laga mat! Efterrätten var favorit i repris:
Kesella, vispad grädde, lite socker, björnbär och fruktcocktail... Mm!
Man vill ju ändå göra sig lite fin,även om man stannar hemma en sådan här kväll, så något smycke måste ju till. Efter lite letande så hittade jag en brosch som jag tyckte fick duga:
Spindlar är inget jag gillar, tvärtom, men kanske man vänjer sig om man har den som smycke???
Något som jag skulle ha velat fånga på bild var när vi fick syn på rådjuren som, i skydd av mörkret, passade på att äta upp spillet från fågelstugan. Även äppelträden granskades noga i jakt på något kvarblivet äpple (vinterfrukten;)!). Där var nog lyckan inte lika stor för de stackars hungriga djuren. De stod lugnt kvar i trädgården trots att det sköts raketer runt om i byn. I år hade vi faktiskt inte köpt några, utan vi tyckte nog att det kunde vara av miljöskäl (både djur och natur). Vi hade ju turen att få se grannars fina fyrverkeri på betryggande avstånd och inne i värmen!
Så har det då blivit dags att försöka summera det gånga året. Det har hänt så mycket under det året att jag inte riktigt hann med utan det känns fortfarande som om många saker var overkliga och nu med facit i hand så undrar jag om det verkligen har skett? Först och främst Genèveskolan i tre hela veckor...
Men som sagt; summering är på gång, det kommer i ett annat inlägg!
Ha nu en lugn och skön nyårsdag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar