onsdag 29 juli 2009

Dagliljor

De fortsätter att vara mina favoriter, alla de olika sorter som finns och varje morgon går jag en vända för att se om någon ny har slagit ut. Tyvärr finns det flera som inte visar tecken på att blomma i år.. Tur då att de som blommar är så pass vackra så att de väger upp besvikelsen över de som vägrar..
Night Beacon är sååå vacker och nu har jag dessutom hunnit snygga upp runt den. Igår kom sekatören fram och det rensades rejält, med hjälp (eller stjälp) av troföljaren Buster...

Vart jag än vände mig i rabatten så nog var det en tass som stack fram mellan växterna för att busa lite.. När han sedan tröttnade på att jag inte lekte utan sa "nej" hela tiden så rusade han upp i äppelträdet bredvid och försökte busa därifrån. Flera gånger höll han på att ramla! Visste inte att inte alla katter är specialister på att klättra i träd, Buster är dessutom rätt klumpig av sig och då menar jag inte tjock utan helt enkelt en klumpig katt...

Night Beacon som den såg ut igår och idag har den bara en utslagen knopp,, som inte har lyckats öppna sig helt. Men här ser man i alla fall den rätta färgen:

Little Grapette är även den helt underbar:

En del av de som har visat knopp är Artic Snow och Chicago Knockout. Väntar spänt på deras blommor:


Tror nog att det dröjer ytterligare några dagar innan de belönar mig med sina blommor. De som inte visar knopp än undrar jag lite över. Finns det de dagliljor som bara blommar vartannat år eller vad är det som gör att de inte kommer varje år? Chicago Sunset blommade överdådligt för att par år sedan efter en flytt men har sedan dess inte blommat. I år kommer det en liten stängel med endast få knoppar.
Här en bild från min gamla blogg över en av blommorna (de är enormt stora!):

Vill även passa på att uppmärksamma att PRIDE-festivalen pågår den här veckan. Skänk en tanke till alla de som brottas med fördomar och känner sig utanför pga sin sexuella läggning.

3 kommentarer:

  1. Så vackra dagliljor du har. Min vill inte blomma vet inte varför...
    Ha det bra /Lotta

    SvaraRadera
  2. Vilka fina dagliljor. Jag har också ett par som inte blommar i år. Kanske beror det på att jag har flyttat dom. Katterna låg på dom i den rabatt dom stod i. Så jag hoppas att dom ska blomma nästa år.
    När jag tittar på dina bilder blir jag sugen på att skaffa fler dagliljor.
    Du har visst också en busig misse.
    Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  3. Har också ett antal dagliljor som inte kommer med en enda liten blomma. Undrar vad det kan bero på?
    Tack för kommentaren hos mig
    Birgitta

    SvaraRadera